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AFFINITY 

AFFINITY
BRUT

"The classic style of excellence from our house."

“AFFINITY” is the result of a subtle marriage of three grape varieties, pinot noir, meunier and chardonnay, typical of our AOP Champagne. The wines used for this vintage are all from the first press. They are vinified in the traditional way, partly in wood, without malolactic fermentation. They are then blended with part of our SOLERA perpetual reserve, which brings a subtle complexity to AFFINITY and gives it subtle fruity aromas with a beautiful freshness and vinosity on the palate.

 

GRAPE VARIETIES:

35 % Meunier

35 % Pinot Noir

30 % Chardonnay

TECHNICAL INFORMATIONS:

Vines intermixed with herbs and grasses

Soil tillage under the rows

Vinified in stainless steel without malolactic fermentation Aging on lees for 20 months

Disgorging: minimum of 3 months

Dosage 8g/litre

Alcohol 12% vol.

TO THE EYE : yellow gold color with an abundance of very fine bubbles.

ON THE NOSE : open, expressive and delicate, revealing notes of citrus, flowers and white-fleshed fruits. Finishing with dried fruits and nuttiness.

ON THE PALATE : balanced, combining freshness and vinosity, it is precise, fruity and with a good length on the finish.

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RECOMPENSE

DECANTER 2024 : 90/100

XIIth CHALLENGE TO THE BEST FRENCH WINES, BEERS & SPIRITS FOR ASIA ORGANIZED BY CABWINES & HKSA 2024 : silver medal.

ACCORDS GOURMANDS :

Accords terre & mer : Homard grillé au beurre citronné : La richesse du homard et l'acidité subtile du citron se marient parfaitement avec la fraîcheur et la structure du champagne.

Accords viandes blanches : Caille farcie aux fruits secs et aux épices : L'association des fruits secs et des épices met en valeur les notes fruitées et légèrement évoluées de cette cuvée.

Accords fromages : Chaource : Ce fromage de Champagne, délicatement crémeux, s'accorde à merveille avec la minéralité et l’élégance du Chardonnay.

 

Accords sucrés-salés : Magret de canard aux figues : Le gras du magret et la douceur des figues se fondent dans la richesse du Pinot Noir et du Meunier, avec une touche de fraîcheur du Chardonnay.

 

Accords végétariens : Risotto aux cèpes : Les saveurs terreuses des champignons sont sublimées par la complexité du Meunier et du Pinot Noir, tandis que la fraîcheur du Chardonnay équilibre la richesse du risotto.

AFFINITY 
BLANC DE BLANCS
Brut

Affinity Blanc de Blancs brut_champagne_by_yannick prevoteau.jpg

RECOMPENSE

DECANTER 2024 : 88/100 Bronze

XIIth CHALLENGE TO THE BEST FRENCH WINES, BEERS & SPIRITS FOR ASIA ORGANIZED BY CABWINES & HKSA 2024 : silver medal

"Blanc de Blancs"

PUR CHARDONNAY

TERROIR : Coteaux du Vitryat and Vallée de la Marne.

Marriage of chalky limestones from Val de Vière, Saint Lumier, Vitry en Perthois and clays, black marls and green marls

Exposure South Southeast

 

GRAPE VARIETY:

  • 100 % Chardonnay

  • 20 % Reserve wine

  • Harvest 2020

  • Bottling 2021

TO THE EYE: clear light gold color with very fine bubbles.

ON THE NOSE: citrus fruit, floral and delicate, it unfurls with subtle notes of white flowers and fresh bread, then evolves towards more mineral variations.

ON THE PALATE:  supple and fresh, it offers a smooth mousse. Elegant fruity and softly acidic, the finish is a more tactile sensation with both the suppleness of the clays and the minerality of the chalk.

TECHNICAL INFORMATIONS :

  • Vines intermixed with herbs and grasses

  • Soil tillage under the rows

  • Vinified in stainless steel without malolactic fermentation

  • Aging on lees for 24 months

  • Disgorging between 3 and 6 months prior to marketing

  • Dosage 9.6g / litre

  • Alcohol 12% vol.

ACCORDS GOURMANDS :

Accords terre & mer : Tartare de saumon ou de thon aux agrumes ou Carpaccio de Saint-Jacques, zeste de citron vert, Risotto aux fruits de mer ou aux coquillages. Volaille à la crème et aux morilles.

Accords végétariens : Tarte fine aux poireaux et fromage de chèvre ou Ravioles de ricotta et épinards avec une touche de truffe.

Accords fromages : Brie truffé ou Coulommiers crémeux ou bien un Comté affiné 18 mois.

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